Saldžiaaštrė kiniška vištiena

Gana greitai pagaminama saldžiai aštri kiniška vištiena.

Ingredientai:

Vištienos krūtinėlė 600 g
Kiaušiniai 1 vnt
Vanduo 4 šaukštų
Kukurūzų krakmolas 150 g
Česnakas 4 skiltelių
Imbieras 1 vnt
Aitrusis raudonasis pipiras 1 vnt
Svogūnų laiškai 10 g
Sojos padažas 4 šaukštų
Cukrus 4 šaukštų
Skanaus!
Skanaus!
Gaminimas:
  1. Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais. Kiaušinį išplakti su lediniu vandeniu, įberti 150 g kukurūzų krakmolo. Į paruoštą masę suberti vištienos gabaliukus ir gerai išmaišyti.
  2. Kol vištiena mirksta tešloje, pasiruošti kitus produktus. Smulkiai supjaustyti česnaką ir imbierą. Pipirą supjaustyti įstrižai, plonais gabaliukais. Svogūno laiškus supjaustyti juostelėmis.
  3. Paruošti padažą: į vandenį supilti sojos padažą ir actą, suberti cukrų.
  4. Į gerai įkaitintą keptuvę įpilti aliejaus ir dar pakaitinti, kad aliejus būtų karštas. Tuomet dalimis sudėti vištienos gabaliukus. Vištieną apkepti iš visų pusių, bet svarbiausiai – neperkepti. Turi gautis sultinga vištiena su traškia plutele. Iškepusius vištienos gabaliukus sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Taip iškepti visą vištieną.
  5. Kai vištiena iškeps, į keptuvę su aliejumi sudėti česnaką ir imbierą. Trumpai apkepti ir supilti padažą. Kaitinti, kol padažas užvirs. Tuomet puodelyje išmaišyti 1 v. š. krakmolo su trupučiu vandens ir supilti į padažą keptuvėje. Pakaitinti, kol padažas sutirštės. Tada sudėti vištienos gabaliukus, išmaišyti ir pakaitinti kelias minutes. Prieš pateikiant, suberti aštraus pipiro gabaliukus ir svogūno laiškus.
  6. Pateikti su virtais ryžiais.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s