Kiauliena troškinta balto vyno ir garstyčių padaže su obuoliais ir salierais

Ingredientai:

Kiaulienos sprandinė – 800 g
Grūdėtosios garstyčios – 3 šaukštų
Obuoliai – 2 vnt
Vynas baltas – 400 ml
Svogūnas – 1 vnt
Miltai – 1 šaukštas
Čiobreliai, salierai, petražolės, druska, aliejus – pagal skonį ir poreikius

Gaminimas

  1. Kiaulieną supjaustyti nedidelėmis juostelėmis (maždaug 2 cm pločio), pasūdyti keliais žiupsniais druskos, pabarstyti pipirais ir apvolioti miltuose.
  2. Stambiai supjaustyti svogūną, salierą, obuolius nulupti, perpjauti pusiau, pašalinti sėklas ir dar padalinti į kokias penkias dalis.
  3. Į keptuvę įpilti aliejaus, jam įkaitus apkepinti kiaulienos gabalėlius, kad šiek tiek apskrustų. Apskrudusią kiaulieną perkelti į indą kuriame troškinsite kiaulieną.
  4. Toje pačioje keptuvėje kurioje buvo kiauliena, įpilti aliejaus ir keletą minučių ant nedidelės ugnies pakepinti svogūnus. Tada dėti tris šaukštus garstyčių, porą žiupsnių čiobrelių, pipirų. Tuomet į keptuvę dėti obuolius, salierus, užpilti visa tai 200 ml balto vyno, viską išmaišyti ir leisti šiek tiek pagaruoti vynui.
  5. Dabar visą keptuvės turinį supilti ant kiaulienos (aš netyčia viską išmaišiau, to geriau nedarykite, nes kiauliena ne visiškai sugers padažą). Viską dar apšlakstykite likusiais 200 ml vyno.
  6. Sandariai uždarykite puodą kuriame troškinsite ir troškinkite mažiausiai pusantros valandos 180 laipsnių orkaitėje. Jei neturite metalinio ar kokio kito uždaromo indo tinkamo troškinti orkaitėje, tuomet bet kokį tinkamą karščiui atsparų indą sandariai uždenkite popierine forma. Taip pat galima viską troškinti ant viryklės, nustačius nedidelę ugnį. Prie troškinio galima patiekti bulvių košę ar kokias salotas.Viską papuošite smulkintomis petražolėmis.

Specialioji ypatingoji kiauliena

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s